Ми проти паління! Ми - здорове покоління!

Ми проти паління! Ми - здорове покоління!

15 листопада – Міжнародний день відмови від куріння. Куріння – не тільки шкідлива звичка, але й велике зло. І це чудово розуміють і ті, хто палить, і ті, хто опиняється поруч із ними.

Сьогодні здоров’я людей погіршується. Однією з причин цього є куріння сигарет. А ви знаєте, якої шкоди надає куріння організму людини? Чому у курця жовто-зелений колір обличчя? Чому курці часто кашляють? Чому у курців голос стає грубим і хриплим? Немає такої системи органів, яка не страждала б від куріння. Ступінь шкоди залежить від віку, в якому людина вперше долучається до куріння, а також від кількості викурених сигарет. Кожен курець скорочує собі життя на 5-10 років. У активних і пасивних курців страждають легені, серце, надниркові залози, розвивається склероз судин, інфаркт міокарда, інсульт.

Особливо страждає нервова система підлітків. Лікарі встановили, що палять учні більш нервові, розсіяні, некмітливі, ледачі. Чому це відбувається? Тому, що нікотин і отруйні речовини, що містяться в тютюновому димі, порушують загальний стан організму. Чадний газ викликає кисневе голодування нервової тканини, знижує інтенсивність нервових процесів. Бажання курити з’являється найчастіше під час уроків, учень відволікається, мріючи лише про те, як він під час перерви зробить бажану затяжку. Ясно, що крім дратівливості, головного болю і швидкої стомлюваності, такий відпочинок нічого дати не може.

Протягом дня у Сватівській ЗОШ №1 школярі мали можливість переглянути тематичні газети, які підготували учні 5-го, 8-го, 9-го класів. Шкільна медсестра Людмила Олексіївна прочитала для восьмикласників лекцію «Куріння - або життя», мета якої пропагування здорового способу життя.

Сподіваємося, подібні лекції спонукатимуть «затятих» курців задуматися над тим, чи варто палити? Ми проти паління! Ми - здорове покоління!

Кiлькiсть переглядiв: 246