Відкритий урок «Україна в ООН»

Відкритий урок «Україна в ООН»

25 листопада в 11 класі Сватівської ЗОШ І – ІІІ ст.№1 вчитель історії та правознавства Зайцева Н.В. провела відкритий урок на тему «Україна в ООН».

На уроці учні дізналися про діяльність України в рамках ООН, ідею створення ООН і напрямки роботи в системі ООН.

Усі знають, що настрій з яким починають роботу програмує майбутній результат. Наталія Володимирівна подарувала метелика і бджілку кожному учневі, які стали талісманами у роботі. Побажала, щоб знати на уроці засвоїлися так легко, як літає метелик. А щоб досягти цього, запропонувала всім плідно працювати, як бджілка-трудівниця.

Саме так і відбулося. Учні працювали у пошукових групах за запропонованим планом. Кожна група підготувала змістовне повідомлення, познайомивши всіх:

- З ідеєю створення ООН;

- Діяльністю України в рамках ООН;

- Напрямками роботи України в системі ООН

Вчитель звернула цьому на ряд міжнародних документів, у яких закріплені загальноприйняті права і свободи людини. Наголосила, що кожна сучасна держава моє свої національні документи про права і свободи людини, які були представлені на виставці.

Під час уроку учні переглянули фільм, взяли участь у казковій правовій вікторині, розглянули основні статті Конвенції ООН виконували завдання з пазлами, провели гру «Комендантська година».

Підсумком уроку стала вправи «Віночок» створення учнями «віночка» набутих знань (кожен учень відтворив реченням матеріал, який найбільше запам’ятався) та «Очікування» - якщо те, що учні очікували від уроку виправдалося, вони прикріпили метеликів на дошку.

Отже, після цього уроку учні стали обізнаними в діяльності та напрямках

роботи міжнародної організації об’єднаних націй та роль України в ній.

/Files/photogallery/959/DSC05595.JPG

/Files/photogallery/959/DSC05594.JPG

/Files/photogallery/959/DSC05601.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 252