Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Ще в 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 «Пам'ять про Голокост», що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та вперше відзначила Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Аби вшанувати та зберегти пам’ять про цю страшну трагедію з 23 по 27 січня у Сватівській ЗОШ №1 були проведені інформаційні, культурно-просвітницькі заходи.

23 січня у школі відбулася лінійка «Скорботна свічка пам’яті святої» для учнів 5-11 класів. По класам пройшли тематичні уроки з історії України «Життя населення України в умовах окупації. Концтабори та масове знищення людей. Голокост», виховні години «Голокост: злочин проти людства», уроки Пам’яті «Історія скорботи та героїзму», під час яких були показані дітям документальні відео презентації, документальні фільми про трагічні події в роки Другої світової війни, була запалена свічка пам’яті.

У фойє школи діяла виставка історичної та публіцистичної літератури «Життя населення України в умовах окупації».

Ми співчуваємо всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Хочеться вірити, що такого більше ніколи не повториться ні з нами, ні з нашими нащадками та залишиться тільки пам’ять про ці трагічні сторінки історії.

Прес-центр ЗОШ №1

/Files/photogallery/1354/IMG_0013-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 216