День пам’яті героїв Крут

День пам’яті героїв Крут у Сватівській ЗОШ №1

З метою вшанування подвигу юних захисників України у бою під Крутами в січні 1918 року та виховання патріотизму молодого покоління з 23 по 27 січня у Сватівській ЗОШ №1 були проведені тематичні уроки, круглі столи «Символ українського героїзму: бій під Крутами», виховні години «Крути… Мужність і біль України», години спілкування «Герої Крут: трагічні події 29 січня 1918 року».

Також відбулася лінійка пам’яті героїв Крут «Перемога українського духу». Члени шкільного самоврядування підготували повідомлення про бій під Крутами, декламували поетичні твори, присвячені юним героям. Під час заходу присутні переглянули документальний фільм про події під Крутами у січні 1918 року. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Вчителі історії для учнів 9-11 класів провели історичний урок до Дня пам’яті героїв Крут на тему: «Пам’ятаємо Крути. Крути як відродження українства». Діти дізналися про молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути та переглянули документальний фільм «Крути».

У фойє школи діяла виставка історичної та публіцистичної літератури «Пам’ятаємо героїв Крут».

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.

Прес-центр ЗОШ №1

Кiлькiсть переглядiв: 230