Районний науково-практичний семінар «Медіація в школі: досвід та перспективи впровадження технік медіації у діяльність освітнього навчального закладу».

«У конфліктній ситуації – врятує медіація»

03.03.2017 р. у Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відбувся районний науково-практичний семінар для заступників директорів з виховної роботи, педагогів організаторів, практичних психологів та соціальних педагогів на тему «Медіація в школі: досвід та перспективи впровадження технік медіації у діяльність освітнього навчального закладу».

Відкривала семінар завідувач КУ «Сватівський РМК» Гайдидей О. В., яка розповіла про актуальність теми конфліктів у шкільному середовищі та провела вступне анкетування для учасників семінару. Також на заході були присутні методисти КУ «Сватівський РМК» Якухіна Н. О. та Фень Н. М.

Директор Сватівської ЗОШ І- ІІІ ст. № 1 Христос Т. О. та заступник директора з виховної роботи Онопко Я. О. ознайомили учасників заходу з досвідом і перспективами впровадження технік медіації у діяльність освітнього навчального закладу та перевагами медіації у школі.

Аби заглибитися та подивитися як відбувається процедура примирення конфліктуючих сторін, гостям було продемонстровано процес медіації з усіма етапами та принципами роботи. Відновну техніку вирішення конфліктів показували учні Сватівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та практичний психолог, медіатор Тимосевич Л.В.

Наприкінці семінару Тимосевич Л.В. провела з учасниками заходу ще один ефективний метод для групової взаємодії «Коло цінностей». Такий вид групової діяльності мав на меті сформувати в групі спільні уявлення про цінності, сприяти розкриттю учасників та встановленню атмосфери довіри. Кожен учасник Кола був почутий та міг вислухати думки колег стосовно різних питань.

Робота під час семінару пройшла в атмосфері щирості та відвертості. Кожен педагог отримав нову інформацію, приємні враження, гарний настрій та чудовий сувенір на згадку про відновні практики.

/Files/photogallery/1354/IMG_0371.JPG

/Files/photogallery/1354/IMG_0373.JPG

/Files/photogallery/1354/IMG_0375.JPG

/Files/photogallery/1354/IMG_0384.JPG

/Files/photogallery/1354/IMG_0385.JPG

/Files/photogallery/1354/IMG_0390.JPG

/Files/photogallery/1354/IMG_0402.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 39